Gå till innehåll

Nu startar en ny direktlinje till Agadir södra Marocko

2017-04-07, kl. 10:34

Den 3 oktober startar en ny direktlinje mellan Stockholm Arlanda Airport till Agadir i södra Marocko med flygbolaget Air Arabia. Detta innebär att de svenska resenärerna får ytterligare ett lågkostnadsalternativ att välj på bland Arlandas destinationsutbud. 

Strand i Agadir med en palm

Kuststaden Agadir ligger nära foten av Atlasbergen i södra Marocko med kilometerlånga vita sandstränder och strandkantade boulevarder. Samtidigt är det en viktig fiske- och handelshamn. Det milda vinterklimatet lockar många besökare under vintermånaderna då många européer söker sig hit.

- Vi välkomnar Air Arabia som blir det femte nya lågkostnadsbolaget på Arlanda inom ett år. Nu kan ännu fler resenärer resa smidigt till Agadir som är en destination vi tror kommer stiga snabbt i popularitet när den nya linjen gör det möjligt för ännu fler att flyga direkt, säger Elizabeth Axtelius, flygmarknadsdirektör på Swedavia.

Den nya basen i Agadir är ett samarbete mellan Air Arabia och Moroccan National Tourist Office för att erbjuda fler resenärer möjligheten att flyga direkt in till den populära semesterstaden.

Direktlinjen att trafikeras på tisdagar och fredagar och är efterfrågad av både semesterfirare och resenärer som besöker vänner och familj.