Gå till innehåll

Premiär för ny direktlinje mellan Stockholm och Berlin

2018-03-01, kl. 11:56

I dag, 1 mars, startar easyJets nya direktlinje mellan Stockholm och Berlin. Arlandas resenärer erbjuds nu två dagliga avgångar till den tyska huvudstaden.
− Vi hittade resan när vi surfade runt på nätet. Easyjet är ett billigt och bra alternativ, säger resenären Ida Lundqvist.

Hon befinner sig på Terminal 2 på Arlanda med familjen som består av maken Christoffer och barnen Sten, 11 och Ebba, 9. De ska precis till att boarda easyJets premiärfligt mot och Berlin-Tegel International Airport. Det är första gången familjen flyger med easyJet och Ida berättar att de fastnade för bolagets billiga priser och passande avgångstider.

Barnen Sten och Ebba är ivriga att komma iväg då ett besök på äventyrsbadet "Tropical Island" står på schemat.

− Vi ska bada i två dagar och sedan åka hem igen.

Berlin som destination har ökat i popularitet de senaste åren och nu möter alltså det europeiska flygbolaget easyJet resenärernas önskemål genom en ny året runt-linje mellan Stockholm Arlanda Airport och Berlin-Tegel International Airport.

– Det är mycket glädjande att easyJet fortsätter att satsa på Arlanda. Goda förbindelser mellan Sverige och Tyskland är viktiga eftersom vi ser en konstant trafikökning mellan de båda länderna. Med vår starka ekonomi är en bibehållen länk betydelsefull för såväl turister som affärsresenärer i båda riktningarna, säger Elizabeth Axtelius, flygmarknadsdirektör på Swedavia.

Den nya linjen blir easyJets nionde från Sverige och kommer att trafikeras 14 gånger i veckan med en Airbus A320. Den är en del av bolagets större satsning på 15 internationella destinationer samt fyra nya inrikeslinjer i Tyskland.