Gå till innehåll

Invigning av Self-service boarding gate på Arlanda

2017-09-05, kl. 16:31

Under tisdagen invigdes Self-service boarding gate på Terminal 5. Med de automatiska inpasseringsgrindarna får Swedavias resenärer en ännu smidigare resa. 

Invigning av Self-service boardin gate på Arlanda

 

Först ut att scanna sina boardingkort var Virgil Posirca, Inger Westerberg och Bo Westerberg från Stockholm. På frågan om hur det kändes att vara just först svarade de kort och gott: "Perfekt!"

De nya inpasseringsgrindarna är en del av Swedavias Self-Servicekoncept för flexibla, och automatiserade lösningar som ska göra resandet från och till Swedavias flygplatser ännu effektivare.

Automatisering och digitalisering är något som står högt på Swedavias och flygbolagens agenda. Satsningen på Self-Service utgår från resenärens behov med fokus att skapa ett smidigare resande med bättre kontroll och samtidigt stärka helhetsupplevelse av Swedavias flygplatser. Self-Service bidrar också till att optimera terminalutrymmet, ge smidigare flöden och färre köer.

─ Detta är ett led i vårt innovationskoncept där vi testar och utvecklar metoder och tjänster som ska gynna våra resenärer. Effektivitet och smidiga flöden är bland det allra viktigaste för våra resenärer, särskilt för dem som reser ofta, därför ligger Self- Serviceprodukterna i linje med vad våra resenärer efterfrågar, säger Lena Rökaas, operativ chef på Stockholm Arlanda Airport.

Self-Service boarding gate kommer att installeras på Swedavias samtliga flygplatser