Gå till innehåll

Prideflaggan i topp på Stockholm Arlanda Airport

2018-07-27, kl. 12:16

För åttonde året i följd deltar Swedavia i Stockholm Pride och årets alla andra dagar arbetar Swedavia proaktivt och målmedvetet för ett inkluderande och fördomsfritt Swedavia. Swedavias tydliga inställning är att både medarbetare, kunder och resenärer ska trivas och kunna vara sig själva hos Swedavia. I dag hissades flaggan på Stockholm Arlanda Airport för att manifestera Pridefestivalens inledning i Stockholm.

Prideflaggan hissas av tre personer på Arlanda

Prideflaggan hissades idag på Stockholm Arlanda Airport av Britta Davidsohn, Ordförande Stockholm Pride, Jörgen Jernström, Insatsledare Stockholm Arlanda Airport och Peder Grunditz, Flygplatsdirektör Stockholm Arlanda Airport. Foto Alexandra Maritz.

I morse hissades regnbågsflaggan på Stockholm Arlanda Airport av flygplatsdirektör Peder Grunditz tillsammans med Britta Davidsohn, ordförande Stockholm Pride, för att manifestera festivalens inledning. Swedavia har sedan 2011 medverkat på Pride-festivaler runt om i landet för att visa stöd för alla människors lika rätt och värde. Swedavia är sedan i år även bronspartner till Stockholm Pride.

– Det är för oss på Swedavia en självklarhet att bidra till mångfald och inkludering och det arbete som Stockholm Pride står för. Swedavia behöver attrahera kompetens som speglar samhället och är övertygade om att olikheter berikar och leder till en bättre verksamhet, säger Peder Grunditz, flygplatsdirektör på Stockholm Arlanda Airport.

– Vi på Stockholm Pride är mycket glada över att Swedavia valt att gå in som bronspartner. Att regnbågsflaggan hissas blir en varm välkomsthälsning till våra festivalbesökare och en stolt hälsning till alla resenärer där Swedavia lyfter fram att alla är välkomna oavsett sexuell läggning och könsidentitet, Britta Davidsohn ordförande Stockholm Pride.

Stockholm Pride är Nordens största Pridefestival sedan 1998 och arbetar för att synliggöra hbtq-frågor och skapa en frizon för homosexuella, bisexuella, trans och queerpersoner och de könsuttryck som finns inom hbtq-rörelsen. I år arrangeras EuroPride tillsammans av Stockholm Pride och West Pride (som i första hand riktar sig till hbtq-personer i Göteborg och Västra Götalandsregionen).

Läs mer om Swedavias engagemang i Stockholm Pride här

Om flaggan:
Flaggan skapades i USA på 1970-talet av Gilbert Baker, uppmuntrad av Harvey Milk. Bakers flagga har sedan skapandet kommit att bli allmänt associerad med hbtq-rättigheter, liksom en symbol för Priderörelsen generellt