Gå till innehåll

Royal Jordanian lanserar ny direktlinje till Amman

2023-03-10, kl. 09:36

I slutet av maj är det för första gången möjligt att flyga reguljärt direkt till Jordanien från Stockholm Arlanda Airport. Royal Jordanian Airlines etablerar sig i Sverige och möter efterfrågan på en förbindelse mellan Sverige och Jordanien när de lanserar en direkt flyglinje mellan de båda huvudstäderna.

Jordaniens nationella flygbolag Royal Jordanian Airlines etablerar sig i Sverige och startar för första gången trafik från Stockholm till Mellanöstern med en direktlinje till Jordaniens huvudstad och mest befolkade stad, Amman. Linjen är otrafikerad och blir ett välkommet tillskott till Arlandas befintliga utbud.

Jordanien gränsar i väster till Israel och Palestina, Västbanken, i norr till Syrien, i öster till Irak och i söder till Saudiarabien. Landets geografiska placering förbinder orienten med väst. Före pandemin såg man en ökad efterfrågan på resor mellan Amman och Stockholm för att besöka släkt och vänner, men det finns också ett växande intresse för Jordanien som turistdestination.

Jordanien är ett arabiskt kungarike i Mellanöstern och hem till klippstaden Petra, belägen 180 kilometer från Amman. Unesco Världsarvet Petra anses vara ett av världens sju nya underverk och är landets mest populära sevärdhet. Jordanien är också omtalat för sitt varierade utbud av andra historiska ruiner blandat med moderna städer, platser kända från Bibeln och vackra palmbeklädda naturområden nära de röda sandöknarna. Dykningen och reven i Röda Havet är vida omtalade och allt fler åker till Jordanien för att dyka. I viken vid kuststaden Aqaba erbjuds landbaserad dykning i Röda havet.

Med start den 29 maj 2023 trafikerar Royal Jordanian Stockholm Arlanda Airport (ARN) – Amman Queen Alia Airport (AMM) två gånger i veckan på måndagar och torsdagar med en Airbus A320.

Flygplatsen ligger 32 km från Ammans centrum, dit du tar dig på 40 minuter med taxi och 60 minuter med buss i normal trafik.

Biljetter finns till försäljning på Royal Jordanian.com.