Gå till innehåll

Ryanair expanderar vidare på Stockholm Arlanda – lanserar 13 nya vinterlinjer

2022-09-14, kl. 10:27

Ryanair fortsätter att stärka sin närvaro på den svenska marknaden och lanserar inför vintersäsongen tretton nya direktlinjer från Stockholm Arlanda Airport. Sex av dem är helt nya linjer, varav hälften till helt nya destinationer inom Europa.

Ryanair_Kiev

I samband med ett års-firandet av Ryanairs etablering och basöppning på Stockholm Arlanda Airport inför vintersäsongen, annonserar det irländska lågprisbolaget sin största svenska vintertidtabell någonsin och en fortsatt expansion av sex nya linjer på Arlanda inför vintersäsongen 2022. Initialt baserade Ryanair två flygplan och öppnade 23 direktlinjer. Sedan öppningen har de placerat fyra flygplan på basen och hittills flugit runt 1,5 miljoner passagerare till och från Arlanda. Totalt har flygbolaget nu lanserat 44 nya Europalinjer, varav fem inrikeslinjer, till Göteborg Landvetter, Malmö, Luleå, Visby och Skellefteå. Tjugo av destinationerna är nya för flygplatsen och kompletterar Arlandas övriga destinationsutbud.

Ryanair har under året också expanderat på Göteborg Landvetter och återvänt till Malmö Airport med både inrikes och utrikes trafik, viktigt för den regionala tillgängligheten.


Planerade nya linjer och avgångar W22/23 från Stockholm Arlanda Airport (ARN):


· Birmingham (BHX): Start 30 oktober, 2 avgångar/vecka på onsdagar och söndagar
· Malta (MLA): Start 1 november, 2 avgångar/vecka på tisdagar och lördagar
· Pisa (PSA): Start 1 november, 2 avgångar/vecka på tisdagar och lördagar
· Turin (TRN): Start 2 november, 2 avgångar/vecka på onsdagar och lördagar
· Tuzla (TZL): Start 2 november, 2 avgångar/vecka på onsdagar och lördagar, ny destination från ARN
· Valencia (VLC): Start 8 januari 2023, 2 avgångar/vecka på torsdagar och söndagar, ny destination från ARN