Gå till innehåll

Ryanair fortsätter expandera i Sverige med ett tjugotal nya linjer från Arlanda

2021-05-06, kl. 09:24

Ryanair fortsätter att satsa på den svenska marknaden och lanserar inför vintersäsongen ett tjugotal nya direktlinjer varav ett antal till helt nya destinationer från Stockholm Arlanda Airport, samt två inrikeslinjer till Göteborg och Malmö. Samtidigt fortsätter Ryanair att expandera på Göteborg Landvetter Airport med ytterligare linjer till hösten och återvänder också till Malmö Airport.

Ryanairflygplan bland molnen

Ryanair kommer inför vintersäsongen 2021 att börja flyga på Stockholm Arlanda Airport med initialt ett tjugotal Europa-destinationer, vilket ger närmare 90 nya avgångar från Arlanda per vecka. Ett flertal destinationer är nya för flygplatsen och kompletterar Arlandas övriga destinationsutbud. I samband med etableringen lanserar Ryanair för första gången också inrikestrafik till Göteborg och Malmö från Arlanda.

-Det är med stor glädje vi välkomnar Ryanair till Arlanda och Ryanairs fortsatta expansion på den svenska marknaden. Det stora antalet destinationer är ett viktigt tillskott och komplement till våra flygplatsers befintliga utbud. Samtidigt förbättras tillgängligheten både inom och utanför Sverige och det gäller inte minst för det viktiga familje- och vän resandet. Tillgängligheten kommer att vara viktig i återstarten efter pandemin och fler direkta flyglinjer är viktigt för tillväxten i regionen och besöksnäringen i hela Sverige. Vi har ett mångårigt gott samarbete med Ryanair som vi nu ser fram emot att utveckla framöver, säger Charlotte Ljunggren, Direktör Marknad & Kommersiell Utveckling på Swedavia.

Ryanair fortsätter även att expandera på Göteborg Landvetter. Utöver den planerade nya inrikeslinjen till Stockholm lanserar Ryanair en linje till Zagreb i Kroatien, Riga i Lettland och Billund i Danmark under hösten.

Efter en tids frånvaro på grund av pandemin återvänder Ryanair även till Malmö Airport. I början av juni återupptar Ryanair linjen till polska Krakow, följt av Arlanda i höst.