Gå till innehåll

Ryanair fortsätter sin storsatsning på Arlanda

2023-02-10, kl. 08:43

Ryanair fortsätter att satsa stort på den svenska marknaden och utveckla trafiken på Stockholm Arlanda Airport. Nu adderas ytterligare två flyglinjer och ett nytt flygplan, samtidigt som befintliga flyglinjer får utökade tidtabeller inför sommarsäsongen. Med dessa har åtta nya flyglinjer startat sedan oktober 2022 och totalt kommer Ryanair nu att trafikera 45 linjer och 320 flyg i veckan till och från Stockholm Arlanda Airport.

Med den nya satsningen kommer Ryanair att ha totalt fem flygplan stationerade på Arlanda. Av de åtta nya rutterna 2022–2023 är Birmingham, Malta, Pisa, Turin, Tuzla och Valencia redan i trafik medan två nya flyglinjer premiärflyger i vår och sommar:

  • Arlanda - Dublin startar den 26 mars
  • Arlanda - Porto startar den 4 juni.

Tio av flygbolagets befintliga linjer kommer också att flyga med en tätare trafik sommarperioden. Dessa intensifierade rutter inkluderar destinationerna Krakow, Milano, Thessaloniki, Wien samt destinationer inrikes. Ryanairs sommarprogram 2023 innebär en ökning på 6 procent jämfört med sommaren 2022.

Satsningen på ett nytt flygplan innebär ytterligare 30 arbetstillfällen för piloter och kabinpersonal till basen på Stockholm Arlanda Airport. Förutom de 45 flyglinjer som kommer att trafikera Stockholm Arlanda Airport har Ryanair 22 flyglinjer i trafik på Göteborg Landvetter Airport, två på Malmö Airport, en på Luleå Airport och en på Visby Airport, totalt 71 flyglinjer via Swedavias flygplatser.