Gå till innehåll

Ryanair lanserar direktlinje till Rijeka i Kroatien

2021-12-07, kl. 08:16

Ryanair fortsätter att stärka sin närvaro på den svenska marknaden och lanserar inför sommarsäsongen en direktförbindelse till Rijeka i Kroatien. Detta blir ett nytt tillskott till Arlandas destinationsutbud, och den 36:e nya direktlinjen som Ryanair lanserar från den nya basen på Arlanda.

Ryanair fortsätter sin expansion i Sverige och på Stockholm Arlanda Airport. I slutet av oktober öppnade Ryanair en bas där de öppnat 23 nya linjer under hösten. I samband med sommarprogrammet 2022, planerar Ryanair att lansera ytterligare 12 linjer. Nu adderar de ännu en Europalinje lagom till våren till Kroatiens tredje största stad.

Kroatien är ett populärt resmål från Sverige och den nya linjen möter svenskarnas efterfrågan på resor till värmen under sommaren. Staden som är belägen vid floden Rječinas mynning i Adriatiska havet är Kroatiens viktigaste hamn för godstransporter och en växande turistort med intressant historia och mycket att erbjuda. Med devisen "mångfaldens hamn" utsågs Rijeka 2020 till Kulturhuvudstad av Europeiska unionen.

Med start den 27 mars 2022 flyger Ryanair Stockholm Arlanda Airport (ARN) – Rijeka International Airport (RJK) två gånger i veckan på torsdagar och söndagar. Biljetter finns till försäljning. För mer information om aktuell trafik på Stockholm Arlanda Airport: swedavia.se/arlanda.