Gå till innehåll

Ryanair satsar vidare och lanserar direktlinje från Arlanda till Kiev

2021-12-22, kl. 08:17

Ryanair fortsätter att stärka sin närvaro på den svenska marknaden och lanserar inför sommarsäsongen ytterligare en ny Europalinje från Stockholm Arlanda Airport. Förbindelsen till den ukrainska huvudstaden Kiev blir den 37:e nya direktlinjen som Ryanair lanserar från den nya basen på Arlanda sedan öppnandet i höst.

Ryanair_Kiev

Flygtrafiken mellan Stockholm och Kiev hade de senaste åren före pandemin en positiv utveckling. Knappt 60 procent av resenärerna var från Ukraina och 37 procent från Sverige. Den största passagerargruppen var privatresenärer som skulle turista, men över en tredjedel av resenärerna reste för att besöka familj och vänner. 

Kiev är Ukrainas huvudstad och en av de äldsta städerna i Östeuropa. Staden som är belägen i norra delen av landet är byggt på båda sidorna av floden Dnepr (Dnipro) som flyter hela vägen ner till Svarta havet.

Kiev är en plats för många historiska minnesmärken och sevärda byggnader och guldkupoler och blänkande spiror präglar stadsvyn. Den lummiga staden beskrivs samtidigt som en blandning av gammal tradition och modern kapitalism med trafikerade boulevarder, varuhus, otaliga kyrkor, fantastisk musik och livligt nattliv. Ett måste enligt många om man befinner sig i stan är att besöka Tjernobyl, som man når två timmar bort med buss.

Med start den 29 mars 2022 flyger Ryanair Stockholm Arlanda Airport (ARN) – Kiev Boryspil International Airport (KBP) två gånger i veckan på tisdagar och lördagar. Biljetter finns till försäljning. 

Swedavia följer ansvariga myndigheters råd och rekommendationer kring covid-19. Utöver det följer vi ett internationellt regelverk för flygbranschen. För information om de åtgärder som Swedavia infört för ett tryggt resande se exempelvis: swedavia.se/arlanda/infor-din-resa