Gå till innehåll

SAS expanderar på Arlanda med ny direktlinje till Toronto

2022-02-09, kl. 09:39

SAS utökar sitt linjenätverk i Nordamerika och startar en ny direktlinje till Toronto från Stockholm i juni 2022. Rutten kommer att trafikeras fyra avgångar per vecka från Stockholm med ett helt nytt Airbus 321LR-plan.

För första gången kommer man till sommaren att kunna flyga direkt mellan Sverige och Kanada. SAS expanderar på Stockholm Arlanda Airport och stärker tillgängligheten till Nordamerika med en linje till Kanadas största stad Toronto. Den nya direktlinjen kommer att trafikeras med fyra avgångar per vecka och kompletterar Arlandas övriga destinationsutbud.

Det finns starka kopplingar mellan Sverige och Kanada. Drygt 200 svenska företag har kontor i Kanada, där majoriteten är lokaliserade i Toronto. Svenskar och Kanadensare delar också ett gemensamt intresse för hockey och flera svenska stjärnor har spelat, och spelar, i kanadensiska lag.

Majoriteten av de befintliga resenärerna mellan Stockholm och Toronto reser i fritidssyfte, där hälften besöker släkt och vänner medan övriga reser i affärssyfte. Närmare hälften av resenärerna är svenskar och resten primärt Kanadensare.

Med start i juni trafikerar SAS sträckan Stockholm Arlanda Airport (ARN) – Toronto Pearson International Airport (YYZ) fyra gånger per vecka med det helt nya flygplanet Airbus 321LR. Stockholm-Toronto kommer att trafikeras på måndagar, onsdagar, fredagar och söndagar och Toronto-Stockholm på tisdagar, torsdagar, lördagar och söndagar.

Toronto blir den femte destinationen i Nordamerika med direktflyg från Arlanda under 2022. Sedan tidigare flyger SAS till Miami (MIA), New York (EWR) och Chicago (ORD), andra operatörer trafikerar New York (JFK) och Los Angeles (LAX).