Gå till innehåll

SAS öppnar ny direktlinje till Beirut från Arlanda

2019-04-02, kl. 10:28

Under sommaren 2019, med start 30 juni, kommer SAS att flyga mellan Stockholm och Beirut två gånger i veckan fram till september. Beirut är en populär destination från Stockholm och antalet resenärer har ökat kraftigt, drygt 50 procent, de senaste tre åren. 

Hus och byggnader vid vatten i Beirut

Beirut är en av världens äldsta städer och här finns ett stort utbud av upplevelser: välbevarade slott, historiska kyrkor och moskéer, vackra stränder och det världsberömda libanesiska köket. Antalet resenärer mellan de båda städerna har ökat kraftigt de senaste åren, med drygt 50 procent sedan 2015.

– Vi är glada över att SAS nu väljer att utveckla trafiken mellan Sverige och Libanon eftersom det finns ett behov av förbättrade förbindelser mellan länderna. Vi välkomnar därför denna direktlinje till Beirut från Arlanda som gör att både svenskar och libaneser kan resa mellan länderna på ett smidigare sätt, säger Elizabeth Axtelius, flygmarknadsdirektör på Swedavia.

Klimatfrågan är avgörande för flyget och SAS bedriver ett intensivt arbete med att förnya och uppgradera flottan, i syfte att minska bränsleförbrukningen och därmed utsläppen.

– Att ställa om till ett mer hållbart resande är avgörande för flyget, och SAS målsättning är att minska koldioxidutsläppen med 25 procent till år 2030. Det sker främst genom en modernisering av flottan och en ökad andel biobränslen, säger Karl Sandlund, EVP Commercial, SAS.

Flygplanstyperna som trafikerar direktlinjen är Airbus 320neo och Boeing 737-800.Trafikstarten är 30 juni med avgångar på onsdagar och söndagar fram till mitten av augusti. Därefter är avgångarna på onsdagar och lördagar, fram till den 7 september.

Läs mer om Beirut här.