Gå till innehåll

Styrman Kaspar: Därför ska du flyga till Tallinn med Air Baltic

2018-10-26, kl. 10:20

Den 28 oktober börjar Air Baltic flyga direkt från Arlanda till Tallinn. Kaspar Puksand, förste styrman på det lettiska flygbolaget, tipsar om sina smultronställen i den estländska huvudstaden – och varför du ska välja att flyga dit med Air Baltic. 

− Jag älskar Tallinn! Det är en bekväm stad och esterna är väldigt trevliga, säger Tallinnbördige Kaspar Puksand som har jobbat på Air Baltic som förste styrman i snart två år.

Det bästa med att vara styrman, menar han, är flexibiliteten i yrket – och att du alltid får se solen som gömmer sig ovan molnen även när det är mulet ute. Även kollegorna i besättningen på Air Baltic sätter guldkant på dagarna för Kaspar.

− Vår besättning är väldig trevlig och proffsig. Våra resenärers säkerhet och komfort är alltid vår högsta prioritet. Vi har även hög standard på servicen ombord och är alltid väldigt punktliga.

När det gäller just punktlighet så har Air Baltic för fjärde året i rad erhållit utmärkelsen världens punktligaste flygbolag enligt statistik från OAG, något som Kaspar stolt påpekar.

Har du någon favoritplats i Tallinn?

− Jag älskar havet vid Kalamaja. Där kan du sitta på klipporna och se solnedgången och skepp som sakta passerar förbi.

Navet i Kalmaja heter Telliskivi som med sina många restauranger, teatrar och shoppinggata kallas för Tallinns hipsterkvarter. När vi frågar Kaspar om han kan tipsa oss om matställen i Tallinn är det just Telliskivi han nämner.

− Här finns många bra matställen och stadsdelen är enkel att nå från Tallinns stadskärna.

Air Baltic börjar flyga Stockholm−Tallinn den 28 oktober med hela tolv avgångar i veckan. Linjen trafikeras med en Bombardier Q400. Bolaget flyger sedan tidigare sträckan Stockholm−Riga från Arlanda. 

"].join(""));l.close()}catch(m){b.src=a+'d.write("'+loaderHtml().replace(/"/g,String.fromCharCode(92)+'"')+'");d.close();'}b.contentWindow.config=k;b.contentWindow.SCRIPT_ID=g},0)}}}(); window.usabilla.load("w.usabilla.com", "a19699d091ca"); /*]]>{/literal}*/