Gå till innehåll

Nya, automatiska inpasseringsgrindar invigs på Arlanda

2018-02-21, kl. 10:28

Nu blir det ännu smidigare att resa från Stockholm Arlanda Airport. Under tisdagen invigdes nya, automatiska inpasseringsgrindar vid stora säkerhetskontrollen i Terminal 5.

Nya automatiska inpasseringsgrindarna på Arlanda

De nya inpasseringsgrindarna utgår från resenärernas önskemål om att få ett snabbare, enklare och smidigare resande och samtidigt stärka helhetsupplevelsen av Arlanda. Självbetjäningen bidrar även till att minska köerna och optimera terminalutrymmet.

– Självbetjäningstjänster är något som våra flygbolag och vi vill införa för att uppnå en förenkling i resandet för resenärer. De nya tjänsterna som vi inför ligger i linje med vad våra flygbolag och resenärer efterfrågar, säger Elisabeth Axtelius, flygmarknadsdirektör på Swedavia Airports.

Automatiska inpasseringsgrindar vid säkerhetskontrollerna införs nu inte bara på Arlanda. Under förra veckan fick Göteborg Landvetter Airport sin första automatiserade inpasseringsgrind i gate installerad och fler kommer att sättas i bruk längre fram. Under året kommer införandet även att ske på ytterligare Swedaviaflygplatser.

Swedavia har sedan tidigare installerat incheckningsautomater och automatiserad bagageinlämning och har nu flest automatiserade bagageinlämningar i världen.