Gå till innehåll

Var med och rösta – vem pryder nästa porträtt på Arlanda?

2018-04-11, kl. 10:27

"Welcome to my hometown" – med de orden välkomnar Stockholms mest välkända profiler den som just landat på Stockholm Arlanda Airport. Nu har du möjlighet att rösta fram nästa Stockholmsprofil till porträttgalleriet.

Utställningen Wecome to my hometown i Terminal 5

Sedan 2005 sitter bilder på några av Stockholms mest välkända profiler på Arlanda. I den permanenta utställningen "Welcome to my hometown" välkomnar kända skådespelare, sportprofiler, och företagare de anländande resenärerna till Stockholm.
Här syns bland andra Björn Borg, Joel Kinnaman, Loreen och Tove Lo – för att inte nämna Drottning Silvia och Alfred Nobel.

– Stockholm Arlanda Airport är ett fönster mot världen och flygplatsen är det första som möter våra utländska besökare. "Welcome to my hometown" är ett levande galleri där kända stockholmare hälsar välkomna genom att ge en personlig bild av staden och vad den står för. Nu vill vi även ge svenska folket en chans att rösta fram en egen deltagare genom "Folkets val" tillsammans med Expressen, eftersom vi vet att det finns ett stort engagemang för alla som finns i galleriet, säger Linda Sjödin, kommunikationsdirektör på Swedavia.

Rösta på Expressens webb

Tillsammans med Expressens läsare har du nu chansen att rösta fram nästa person som ska figurera i utställningen. Porträttet kommer att hänga på utvalda platser i terminalerna 2 och 5 på Arlanda.

Lägg din röst på en av de åtta kandidaterna direkt på Expressens webb, och var med och välj vilken stockholmare som ska bli Sveriges nya ansikte utåt.

Samtliga deltagare i tävlingen uppfyller de grundläggande kraven för att avbildas i "Welcome to my hometown" – man måste vara född, bosatt eller verksam i Stockholm.

Rösta fram "Folkets val"