Gå till innehåll

Wizz Air etablerar sig på Arlanda

2023-09-26, kl. 12:55

Det europeiska lågprisbolaget Wizz Air fortsätter sin expansion och tar nu sikte på Sveriges största flygplats. Med start 31 oktober 2023 lanserar bolaget två nya flyglinjer från Stockholm Arlanda Airport till Budapest och Gdansk.

Wizz Air är ett av Europas snabbast växande flygbolag. Nu har turen kommit till Stockholm Arlanda Airport, varifrån bolaget lanserar direktflyg till Budapest och Gdansk.

De nya flyglinjerna är välkomna tillskott och komplement till Arlandas befintliga utbud och viktiga för besöksnäringen i Sverige och Stockholm i form av inkommande turister. Även turism till Ungern och Polen är på återväxt sedan pandemin. Budapest, med sina varma källor, anrika byggnader, shopping och historia är ett uppskattat resmål hos svenska turister liksom Gdansk med sitt rika kulturliv och sin lokalisering på polska rivieran, som lockar besökare främst under sommarmånaderna.

Med start den 31 oktober 2023 trafikerar Wizz Air Stockholm Arlanda Airport – Budapest Ferenc Liszt International Airport 4 gånger i veckan (tisdag, torsdag, lördag och söndag) samt Stockholm Arlanda Airport – Gdańsk Lech Wałęsa Airport 14 gånger i veckan.