Gå till innehåll

Terminal 4 är nu en del av Terminal 5 med
inrikes- och utrikestrafik.

Läs mer om vad som har förändrats om du inte flugit från Arlanda på ett tag.

Kontrollera vilken terminal du ska flyga ifrån.
På grund av utvecklingen av flygplatsen samt tillskottet av fler nya flygbolag, har en del förändringar gjorts på Stockholm Arlanda Airport. Det är därför extra viktigt att du kontrollerar var din incheckning sker och vart ditt flyg avgår från så att du beger dig till rätt terminal inför din avresa.

Kommer inte Terminal 4 bli en terminal för inrikestrafik igen?
Nej, terminalen, gateområde C30-C44 är en del av Terminal 5 med både in- och utrikestrafik.

Hur lång tid tar det att gå mellan gateområdena via den nya förbindelsegången och rullbanden?
Det tar cirka 7 minuter.

Varför är Terminal 4 inte längre en inrikesterminal?
Att integrera in- och utrikestrafiken ger många fördelar för den som ska transferera, det vill säga byta flyg, och att man nu inte behöver gå ut från terminalen och in igen via säkerhetskontrollen. Det spar tid.

Om jag ankommer till gateområde C30-C44 varför finns det ingen utgång som det gjorde förut?
Eftersom vi nu blandar inrikes- och utrikestrafik i den delen måste samtliga resenärer passera tullen i Terminal 5 på sin väg ut.

Kan man gå genom säkerhetskontrollen i Terminal 4 om man är incheckad och reser med endast handbagage (men ska resa från Terminal 5)?
Ja, det är möjligt. Resenärer, oavsett bolag, som är incheckade och reser med endast handbagage kan gå genom säkerhetskontrollen i Terminal 4 för att nå samtliga gater i Terminal 5. Det finns en ny gång efter säkerhetskontrollen som förbinder före detta Terminal 4 med Terminal 5.

Bemanningen i säkerhetskontrollerna i samtliga terminaler balanseras under dygnet utifrån aktuell flygtrafik i respektive terminal.

Om jag ska flyga från Terminal 4 och ska parkera, hur blir det då när jag landar i Terminal 5 vid ankomst?
Du kommer att passera tullen i Terminal 5 och komma ut i terminalens ankomsthall. Därefter går du till din parkering vid Terminal 4 via SkyCity. Beräknad gångtid är 7-10 minuter. Du kan alltid förboka din parkering och aktivt välja vid vilken terminal du vill parkera vid.

Om jag anländer med bil och blir avsläppt vid Lämna-parkeringen vid Terminal 4, var ska jag då bli upphämtad när jag kommer tillbaka?
Eftersom alla ankommande resenärer kommer ut genom Terminal 5 ska du bli upphämtad på parkering Hämta Ankommande vid Terminal 5.

Om jag åker buss till flygplatsen, var stannar den då?
Alla bussar ankommer och avgår från terminalerna 2 och 4 utom SL:s bussar som ankommer och avgår vid SkyCity och Terminal 2. Bussarna angör inte Terminal 5 på grund av den utbyggnad av terminalen som pågår.