Gå till innehåll

Årets trendigaste julgran står på Arlanda!

2014-12-01, kl. 09:00

Nu har resenärerna möjlighet att stanna till en stund och njuta av Stefans gran på Stockholm Arlanda Airport. Årets julgran är ett samarbete mellan Swedavia och Stefan Nilsson och ska skapa en känsla av både julglädje och innovation.

Storstadsinspirerat, stiligt och stramt är orden som beskriver årets trendigaste svenska julgran signerad trendspanaren Stefan ”Trendstefan” Nilsson. En lek med popkonst, kontraster, olika material och symmetriska mönster som gärna kan flörta med grafiska julstjärnor och klassiker från förr – allt handplockat och noga utvalt.

– Det trendiga i år är att bryta av klassiska mönster med speciella detaljer. Istället för blanka kulor använder jag matta, med olika mönster och former som gör granen mer spännande, säger Stefan Nilsson.

Julgranen i sig är lite av en adventskalender där Stefan gömt några oväntade företeelser bland julkulor och stjärnor. Upptäcker besökarna dem? Det handlar om så kallade ”påskägg”, som är ett begrepp inom filmvärlden. Små hemlisar som man inte ser vid första ögonkastet. Den här julgranen har tre stycken ”påskägg”.

Trendstefan har dekorerat sin julgran i flera sektioner, där granens dekorationstema går från svart i botten och skiftar till vitt och silver upp mot toppen som kröns av tre ståtliga stjärnor.

– Den som vill ha en traditionell julgran behöver inte använda så mycket nya mönster som jag, men jag tycker definitivt att alla ska byta ut någon julkula med något annorlunda och spännande. Då får man en helt rätt och trendig gran i år, säger Stefan Nilsson.

Passa på att göra ett besök vid årets trendigaste julgran. Kanske kan du hitta den rätta julklappen i Arlandas stora butikssortiment samtidigt. Och se det som en utmaning att försöka hitta Trendstefan tre ”påskägg” i julgranen. God jul.


Om Stefan Nilsson

Stefan Nilsson är Skandinaviens mest uppskattade trendspanare som regelbundet återkommer i media med resonemang om allt från hälsa och inredning till mat och lifestyle. Han är konstant på resande fot och spanar efter nya trender över hela världen. Följ Stefans trendspaningar via http://www.trendstefan.se/ eller Instagram @trendstefan.