Gå till innehåll

Arlanda + Abba The Museum = Sant!

2012-12-18, kl. 09:30

Stockholm Arlanda Airport är Official Airport of ABBA The Museum. Redan nu får resenärer och besökare till Stockholm och Sverige en unik förhandstitt på ABBA The Museum, som öppnar i maj nästa år.

Redan nu får resenärer och besökare till Stockholm och Sverige en unik förhandstitt på ABBA The Museum, som öppnar i maj nästa år i Swedish Music Hall of Fame på Djurgården. Stolt samarbetspartner med muséet är bland andra Stockholm Arlanda Airport, och i bagagehallen samt i flygplatsens turistinformation i Terminal 5 kan man få en försmak av det muséet kommer att erbjuda. Man kan också köpa biljetter till muséet i SJ:s biljettkassa i Sky City på Arlanda.

-  Stockholm Arlanda Airport är ABBA The Museums samarbetspartner och Official Airport. Med närmare 20 miljoner resenärer årligen är Arlanda den viktigaste porten till Stockholm och Sverige. Vi vill kunna välkomna resenärer och besökare med vad regionen kan erbjuda, och självklart är ABBA The Museum ett nytt och mycket attraktivt besöksmål, säger Jan Lindqvist, kommunikationschef Swedavia Arlanda.

Bland rariteterna på Arlanda kan nämnas en autentisk guldskiva från Norge för 20 000 sålda exemplar av ”Waterloo”, samt särskilt uppsydda dräkter av Inger Svenneke, som skapade ABBA:s spektakulära scenkläder till framträdandet i Eurovision Song Contest i Brighton 1974. På en stor videoskärm visas också Jonas Åkerlunds film om ABBA från 2010. I bagagehallen välkomnas resenärer bland annat av en 14 meter lång ABBA-affisch och den sista musikvideon som gjordes med gruppen; ”ABBA The Last Video”.

-  Sverige är generellt ett exportberoende land. Exportvärdet motsvarar halva BNP och finansierar därmed en ansenlig del av välfärden, såsom vård, skola och omsorg. Förutom mer traditionell exportindustri exporterar Sverige även kunskap och musik. ABBA var den första riktigt stora svenska musikexporten som sedan fått flera efterföljare. Därför känns det väldigt bra att på just Arlanda som möjliggör en stor del av Sveriges internationella kontakter kunna visa upp denna försmak av ABBA The Museum, säger Jan Lindqvist.

Just denna utställning avslutas i maj när muséet öppnar. Men Arlandas samarbete med ABBA The Museum löper över flera år och kommer att innebära ett flertal små utställningar på nya ställen på flygplatsen. Dessutom kommer det att ordnas tävlingar på flygplatsen där man kan vinna biljetter till muséet, samt flera andra ABBA-relaterade aktiviteter.