Gå till innehåll

En försmak av New York på Stockholm Arlanda Airport

2013-05-31, kl. 15:46

Idag är det premiär för Norwegians första långdistanslinje från Arlanda med destination New York. Det uppmärksammar flygplatsen tillsammans med Norwegian genom att ge alla resenärer en försmak av The Big Apple. Vid Norwegians incheckningsdiskar i terminal 5 samt vid gaten kommer resenärerna att bjudas på underhållning av bland annat en gospelkör och cheerleaders.

I november förra året annonserade Norwegian sin långdistanssatsning från Arlanda. I eftermiddag lyfter den första flighten med destination New York. För att fira detta kommer resenärerna att bjudas på en försmak av The Big Apple genom bland annat Tensta Gospel Choir och cheerleaders från GF Uppsalaflickorna vid Norwegians incheckningsdiskar i terminal 5.

-  Det är en stor dag för Norwegian idag och en viktig milstolpe i bolagets historia. Vi är mycket glada för det goda mottagandet som våra långdistanslinjer har fått och att vi nu äntligen, efter år av planering, kan välkomna våra första passagerare ombord till New York. Marknaden för interkontinentala flygningar har länge präglats av höga priser och låg flexibilitet. Mottagandet av våra nya långdistanslinjer visar att det finns en stor efterfrågan på billiga och bekväma långdistansresor, säger Norwegians Informationschef Åsa Larsson.

Norwegian befinner sig i en stark tillväxtfas med en årlig passagerartillväxt på ca 30 procent. Från att ha erbjudit svenska resenärer 22 inrikes- och utrikeslinjer 2008, erbjuder Norwegian idag 57 inrikes- och utrikeslinjer till 59 destinationer från Sverige.

-  Det är fantastiskt roligt att Norwegian startar upp långdistansflygningar från Stockholm Arlanda Airport till New York. Fler aktörer och ett breddat utbud är bra för resenärerna. Förutsättningarna att utveckla fler direktförbindelser från Sverige är goda, speciellt eftersom Stockholmsregionen är Skandinaviens största marknad, säger Kjell-Åke Westin, flygplatsdirektör Stockholm Arlanda Airport.

Bilder från lanseringen finns även på Norwegians Facebooksida ”Norwegian Sverige” eller Norwegians pressrum: http://www.mynewsdesk.com/se/norwegian

Stockholm (ARN) – New York (JFK) tre avgångar i veckan
Under perioden 31 maj till 25 juni kommer Norwegian att flyga från Stockholm till New York två gånger i veckan, varje måndag och fredag. Avgång från Arlanda är kl. 17.20 med ankomst till JFK kl. 20.00 lokal tid. Avgång från JFK är 21.30 med ankomst till ARN kl. 11.30 nästföljande dag. Från den 26 juni ökar antalet avgångar till tre gånger i veckan; varje måndag, onsdag och fredag.

För mer information, vänligen kontakta:
Swedavias pressavdelning, 010-10 90 100, alternativt press@swedavia.se
Åsa Larsson, informationschef Norwegian, tel 0735-22 22 42, alternativt asa.larsson@norwegian.com