Gå till innehåll

Ny finanschef och operativ chef på Stockholm Arlanda Airport

2011-12-20, kl. 14:25

Swedavia tillsätter nu två ledande befattningar på Stockholm Arlanda Airport. Med 25 års erfarenhet av flygbranschen tillträder Lena Rökaas som operativ chef under första kvartalet 2012. Arne Nyvelius kommer att tillträda tjänsten som finanschef den 2 januari.

Lena Rökaas har en lång karriär inom flygbranschen. Sedan 1986 har hon innehaft ett flertal ledande positioner inom SAS. När hon tillträder som operativ chef på Stockholm Arlanda under första kvartalet 2012 lämnar hon tjänsten som Vice President Product and Customer Service inom SAS Commercial. Dessförinnan var Lena Rökaas stationschef för SAS Ground Services på Stockholm Arlanda under flera år.

Arne Nyvelius är 45 år och civilekonom. Han har många års erfarenhet av olika ekonomibefattningar. Han kommer närmast från en tjänst som ekonomidirektör på Kemetyl i kemteknikbranschen. Dessförinnan hade han en motsvarande tjänst på ISS TraffiCare AB under ett antal år. Arne Nyvelius tillträder som finanschef på Stockholm Arlanda den 2 januari 2012.

– Det är med stor glädje jag hälsar Lena Rökaas välkommen som operativ chef på Stockholm Arlanda Airport. Med sin långa erfarenhet från SAS kommer hon att driva och utveckla Arlanda så att flygbolag och resenärer ser vår flygplats som det bästa valet. Jag hälsar också Arne Nyvelius välkommen som ny finanschef för Arlanda. Han har en gedigen bakgrund inom processindustrin och har haft flera ledande befattningar som finanschef i näringslivet, säger Kjell-Åke Westin, flygplatsdirektör på Stockholm Arlanda Airport.

För mer information:

Jan Lindqvist, informationschef Stockholm Arlanda Airport, Swedavia, 0708-91 64 02

Kjell-Åke Westin, flygplatschef Stockholm Arlanda Airport, Swedavia, 08-797 61 10.