Destination:

Athen

Athen

Aten är nog den huvudstad i Europa som under de senaste åren genomgått störst förändringar. Trots att Aten har blivit en modern världsstad finns mycket av småstadskänslan kvar. Här möter forntiden framtiden och de antika monumenten bildar en klassisk kuliss till ett nytt och mer trendigt Aten och det är just de stora kontrasterna som gör staden så spännande att utforska.

Hitta resa

Athen
Reseguiden logo
Plaka

Runt det centrala torget i Plaka ligger en radda likartade kaféer där man kan ta en frappé, lästa tidningen och titta på folk.

Adress
Kydathineon, Aten
Arkeologiska Nationalmuseet

Här finns det antika Greklands mest spektakulära föremål. En sal upptar Schliemanns fynd från Mykene. De berömda freskerna från Santorini finns också utställda. Samlingen av cykladiska idoler är fin, liksom keramiken.

Adress
28is Oktovriou 44, Aten
Psaras

Psaras är en centralt belägen fisktaverna som legat här sedan 1898. Tavlor av Plakamålaren Savakis hänger på de bara stenväggarna. Uteserveringen vindlar sig upp och ned i trappgränden.

Adress
Erechtheos 16, Plaka, Aten
To Kati Allo

To Kati Allo är en enkel familjetaverna i området nära nya Akropolismuseet. Kvarterskrog i ordets rätta bemärkelse som ibland har öppet till tidigt på morgonen då Plakas servitörer kommer på nattamat.

Adress
Hatzichristou 12, Makroyanni, Aten
Shoppinggator

Bästa shoppinggatorna är Voukourestiou, Patriarhou Ioakim, Skoufa, Tsakalof, Kanari och tvärgatorna runt omkring i Kolonaki. Här finns det många märkeskläder, dyra boutiquer och juvelerare.

Athens Heart Mall Emporiko Centro

Athens Heart Mall Emporiko Centro är en exklusiv galleria i flera våningar med guld, slipsar, klockor och glasögon samt Gucci-boutique.

Adress
Athens Heart Mall, Atens

Atens Internationella Flygplats

Atens Internationella Flygplats ligger i Spata, 33 kilometer sydost om Aten. Taxi till stan varierar beroende på landningstid och antalet resväskor. Flygbuss till Syntagma tar en knapp timme. Metron går även in till centrum. Att resa till Syntagma tar 27 minuter, medan resan till Piraeus tar 60 minuter.

Adress
Atens Internationella Flygplats, Aten

Kollektivtrafik

Den nya Metrons stationer är sevärda och hålls skinande rena. Spårvagnen går från centrum till Glyfada. Bussar och trådbussar går fram till midnatt. Flygbussens biljett gäller på andra kollektiva färdmedel under 24 timmar. Det finns olika flerdagarskort att köpa på biljettförsäljningsställena. Färjor till öarna går från hamnen i Pireus eller från Rafina.

Arrival Guides Logo