Destination:

Bodrum

Lokal
temperatur

17°

Lokal
tid

08:34

Bodrum

Bodrum brukar kallas Turkiets S:t Tropez – och staden gör verkligen skäl för namnet! Det här är jet-settarnas älskling med internationell prägel och restauranger, hotell och nöjesliv i toppklass.

Hitta resa

Bodrum
Reseguiden logo
Mausoleet i Halikarnassos
Tepecik, Bodrum

Maussollosis Mausoleum är ett av den antika världens sju underverk. Få vet hur mausoleet egentligen såg ut, men man tror att den berömde skulptören Skopas stod för delar av utsmyckningen, överdådigt var det hur som helst. I dag kan besökaren endast se murrester från byggnaden, i närheten ligger rester av den antika teatern.

Didyma
Didyma

För att göra en utflykt till en arkeologisk plats behöver man inte vara särskilt intresserad av ruiner. Under resan upplever man en hel del natur och färden går genom små byar och städer som man annars skulle missa. Några kilometer från semesterorten Altinkum, i Yenihisar, ligger Didyma, ett stort Apollotempel. Didyma var en religiös plats och oraklet var lika berömt som det i Delfi. Templet förstördes av perserna på 400-talet f.Kr. och dagens ruiner är från romartiden. Resterna av 120 kolonner antyder anläggningens storlek.

Gümuslük
Gümüşlük Yalısı, Gümüşlük, Bodrum

På den Egeiska kusten, omedelbart till vänster om hamnen ligger den här restaurangen med samma namn som byn. De serverar traditionella turkiska och Egeiska rätter och fisken är garanterat färsk.

Restaurant La Pasion
Atatürk cad. Uslu sok. 8, Bodrum

La Pasión är en utmärkt spansk restaurang i Bodrum, som serverar alla spanska signaturrätter såsom tapas och paella. Restaurangen ligger i en historisk innergård med färgglada bord bland lummiga fikonträd.

Milas – Bodrum Flygplats
Milas – Bodrum Airport

Flygplatsen Milas-Bodrum byggdes 1997 och ligger 36 km öster om Bodrum., Den trafikeras både av reguljär- och charterflyg. För att komma till Bodrum centrum kan du antingen ta en taxi eller flygbuss. En taxi till Bodrum kostar ca. €40 och en enkel biljett med Havas flygbuss kostar ca.€ 8,20. Resan från flygplatsen till Bodrum busstation tar ca 45 minuter.

Kollektivtrafik

Att ta en dolmus är det enklaste och billigaste sättet att ta sig runt i Bodrum. Dolmus är minibussar – eller stora taxi – som avgår när de är fulla och stannar där man begär. Från busstationen Otogar går bussar till andra delar av Turkiet. Det är klokt att beställa plats i förväg och det finns många bolag som trafikerar samma sträcka.

Arrival Guides Logo