Destination:

Hannover

Hannover

Regionen Hannover bjuder på många spännande kontraster: Fantastiska evenemang, underbara utomhuskonserter, barockträdgården i Herrenhausen "Herrenhäuser Gärten" och ett pulserande konst- och kulturliv lockar att besöka huvudstaden i Niedersachsen. Turistiska attraktioner är bland annat Steinhuder Meer, Höhenzug Deister eller Marienburg Slott. Tack vare de korta avstånden och de bra tågförbindelserna i regionen, kan dessa höjdpunkter lätt kombineras med stadens attraktioner till en spännande upptäckningsresa.

Hitta resa

Hannover
Reseguiden logo
Herrenhäuser Gärten

Solkungen Ludvig XIV inspirerade prinsessan Sophie von der Pfalz i slutet av 1600-talet att skapa den stora trädgården. Idag njuter cirka en halv miljon besökare per år av den barocka trädgården, som är en av de bäst bevarade i Europa. Nyheter i 2013: Schloss Herrenhausen med Museum Schloss Herrenhausen.

Adress
Herrenhäuser Str. 4
Museum Schloss Herrenhausen

„Schlösser und Gärten in Herrenhausen - Vom Barock zur Moderne“ (slott och trädgårdar i Herrenhausen - från barock till modern tid) heter det stora evenemanget, som bjuder in sina gäster att upptäcka mångfalden i slotts- och trädgårdsvärlden.

Adress
Herrenhäuser Str. 4
Centrum

Gågatan är en av Tysklands mest eftertraktade shoppinggator. Knappast en stad har så många köpcentra och gallerior, butiker och gastronomiska adresser på ett så litet utrymme.

Adress
Kröpcke, Hannover
Gallerier och saluhallar

Shoppingnöje oberoende av vädret: Upptäck Ernst-August-Galerie, Markthalle och Galerie Luise.

Adress
Ernst-August-Galerie, Ernst-August-Platz, Hannover

Hannover Airport

Knutpunkterna Frankfurt/Main, München, London och Amsterdam, samt städerna Paris, Zürich, Warszawa och Köpenhamn är bara några exempel på direktflygen som går från flygplatsen i Hannover. Från flygplatsen går tågen direkt till Hannovers centralstation (17 min.).

Adress
Petzelstr. 84, Langenhagen

Kollektivtrafik

Med kollektivtrafiken reser du bekvämt och billigt i hela Hannover regionen. Det väl utbyggda nätet av S-Bahn, Stadtbahn (spårvagn) och bussar garanterar obegränsad rörlighet. Tips: Med HannoverCard får du fria resor på all kollektivtrafik i Hannover regionen.

Adress
Ernst-August-Platz 8