Destination:

Lamezia Terme

Lamezia Terme

Lamezia Terme grundades år 1968 då tre olika samhällen i Catanzaro provinsen slogs samman till ett och blev därmed centralorten i Catanzaro, som är känt för sitt vackra natur- och kulturlandskap. Staden ligger mellan klipporna vid Tyrrenska havet och sanddynerna vid Joniska havet, strax söder om bergsmassivet Sila.

Hitta resa

Lamezia Terme
Reseguiden logo
Malta-Bastionen (Lamezia Terme)

Detta vakttorn byggdes 1550 för att stötta Malteserriddarna. Det finns flera torn-ruiner i området men detta är en av de mest imponerande och välbevarade av dem.

Adress
Lamezia Terme
Pollino Nationalpark

I denna nationalpark, som grundades 1992, kan besökarna hitta det bosniska pinjeträdet, som inte finns någon annanstans i Kalabrien. Omgivningen omfattar både hisnande natur-underverk men också arkeologiska sevärdheter.

Adress
Complesso monumentale Santa Maria della Consolazione, Rotonda
L’approdo

L’approdo är en av de bästa restaurangerna i området. Här kan du få både traditionella och nyskapade fiskrätter. De har en suverän citronsorbet och vinlista.

Adress
Via Roma, 22, Vibo Valentia Marina
Porta Vaticana

Porta Vaticana är en känd restaurang i Tropeas centrum med övervägande fiskrätter. Två rätter som rekommenderas här är risotto Afrodite (med räkor och örter) och fileja alla tropeana (hemgjord pasta med tomat och nduja).

Adress
Viale Regina Margherita, Tropea

Flygplats

Lamezia Termes flygplats, S Eufemia Airport ligger 3 km från stadens centrum. Lokaltrafikens bussar (Lamezia Multiservizi) tar du in till centrum var 20:de minut. Det finns också flera taxibilar som väntar utanför terminalen. Kostnaden beror på hur många som delar en taxi, hur mycket bagage det är och vilken tid och dag resan sker.

Adress
Lamezia Terme Airport

Kollektivtrafik

Bolaget som står för Lamezia Termes lokaltransport heter Lamezia Multiservizi. Informationskontoret ligger på Via della Vittoria. En biljett gäller i 90 minuter. Om du vill se dig omkring i området kan du hyra en bil och på flygplatsen hittar du flera biluthyrningsfirmor.

Adress
Via della Vittori, Lamezia Terme