Destination:

Lissabon

Lokal
temperatur

22°

Lokal
tid

11:03

Lissabon

Lissabon solar sig i reflexerna från Tejofloden och förför snabbt de flesta besökare. Blandningen av historia och samtid, av småstad och metropol, av det bedagade och det skinande nya, är oemotståndlig. Lägg till utmärkt shopping, ett sent men säkert nattliv och krogar med Europas godaste fisk så har du staden i ett nötskal.

Hitta resa

Lissabon
Reseguiden logo
Castelo De São Jorge
Castelo de São Jorge, Lissabon

Castelo de São Jorge är en av de äldsta byggnaderna i Lissabon. En gång i tiden var det en fästning (som intogs av morerna år 1147), och är nu ett landmärke av rang med fantastisk utsikt över staden.

Mosteiro Dos Jerónimos
Praça do Império, Lissabon

I Belém, strax väster om centrum utmed floden hittar du Lissabons, kanske hela Portugals, främsta historiska monument. Här kan du se en pampig kyrka och klostergård från 1500-talets början när Portugal var en sjöfarande stormakt. Flera andra sevärdheter finns i närheten.

Eleven
Av. Marquês da Fronteira Jardim Amália, Lissabon

Eleven är något av det mest sofistikerade Lissabon kan erbjuda, med en skulptur av Joana Vasconcelos i entrén och den nymodernistiska lådan längst upp i Eduardo VII-parken. Maten överses av Joachim Koerper, Guide Rouge-belönad kock med hela Iberiahalvön som verksamhetsfält.

Bica Do Sapato
Avenida Infante Dom Henrique, Armazem B. Doca do Jardim do Tabaco, Alfama, Lissabon

Denna trendkrog som lever högt på att John Malkovich är delägare, är värd ett besök även när han inte är där (vilket han oftast inte är). Det är ett retroinrett hamnmagasin med matsal, bar, sushiavdelning och liten uteservering. Mycket bra modern portugisisk och internationell mat serveras här.

Santos Ofícios Artesanatos
Rua da Madalena 87, Lissabon

Här finns mycket av det bästa inom portugisisk folkkonst och hantverk, utan det vanliga tröttande turistutbudet i hasorna.

Fátima Lopes
Rua da Atalaia 36, Lissabon

Fátima Lopes är en av Portugals mest framgångsrika designers, vars kläder är berömda för provocerande sexighet. Hennes butik är även ateljé och bar, med sena öppettider.

Lissabon Flygplats
Lisbon Airport, Lisbon

Lissabon Flygplats ligger väldigt nära stadskärnan. Därför är det smidigt, snabbt och lätt att ta sig till och från flygplatsen. Det finns en flygbuss (Aerobus) med två linjer som går mellan 07:00 till 23:20. Aerobus linje 1 förbinder flygplatsen och Cais do Sodré, och avgår var tjugonde minut. Aerobus linje 2 förbinder flygplatsen med det finansiella centret, Av. José Malhoa, och avgår var fyrtionde minut. Kollektivtrafik såsom tunnelbana och bussar finns också tillgängligt. Tunnelbanan tar cirka 21 minuter. www.metrolisboa.pt En taxi till centrum tar mellan tjugo minuter och en halvtimme. Trafiken är något tätare under nätter och helger.

Kollektivtrafik

Lissabon har ett rikt transportnät som innefattar buss, tunnelbana, lokaltåg, färja, spårvagn och bergbana. De två sista är minst effektiva men mest underhållande. Bussar och tunnelbana slutar gå vid ettiden på natten. Nattbussar finns, men enklast är att ta taxi för sena nattresor.

Arrival Guides Logo