Destination:

Madrid

Lokal
temperatur

27°

Lokal
tid

23:24

Madrid

Det är möjligt att staden som aldrig sover har lugnat sig lite de senaste åren, men även om barerna stänger lite tidigare nuförtiden kan du fortfarande räkna med att hitta en festatmosfär hela tiden på alla tider under dagen. Och sedan, när du har fått nog med att umgås, kan du ta några dagar ute och njuta av den bästa milen av konst som finns i Europa.

Hitta resa

Madrid
Reseguiden logo
Prado
Calle Ruiz de Alarcón 23, Madrid

Prado är det mest kända museum i världen. Under de snart två århundraden som gått sedan öppnandet har museets samlingar vuxit, men de mest kända verken i detta överdåd av mästerverk ingår i den ursprungliga samlingen: Peter Paul Rubens, Pieter Bruegel och Anton Van Dyck.

Plaza Mayor
Plaza Mayor, Madrid

Plaza Mayor är det största torget i Madrid och mäter cirka 130x95 meter. Det finns inte mindre än nio ingångar till detta majestätiska torg och det är ett utmärkt ställe att sitta ner för att ta en kaffe och titta på turisterna som strosar förbi.

Restaurante Santceloni
Paseo de la Castellana 57, Madrid

Underbar mat serveras hos Oscar Velasco, lärling till en av det katalanska kökets jättar, Santi Santamaria. Hans inflytande märks i rätter som räkravioli fyllda med karljohanssvamp.

Restaurante Botín
Calle de los Cuchilleros 17, Madrid

Restaurante Botín är en krog som verkligen lever upp till epitetet “klassiker”. Med snart 300 år på nacken ska detta vara världens bevisligen äldsta restaurang. Maten är klassiskt spansk, med exempelvis spanska stekar av lamm och spädgris.

ABC Serrano
Calle de Serrano 61, Madrid

Avsluta shoppingturen på ABC Serrano i Salamanca, en galleria med åtta våningar: fyra av dem är dessutom tillägnade mode. Heta designers som Amaya Arzuaga blandas med Zara som har mer basinriktade plagg. Det finns även kaféer, krogar och gym.

Mercado de la Paz
Calle de Ayala 28, Madrid

Mercado de La Paz är Madrids mest populära färskvarumarknad. De bäst säljande stånden är de med Serranoskinka och fantastiska ostar.

Barajas - Flygplats
Avenida de la Hispanidad, Madrid

Madrids flygplats Barajas ligger drygt tio kilometer nordost om staden. Billigaste sättet att ta sig till Madrid är via metro, linje 8 går till Nuevos Ministerios. Restid 30 minuter. Med taxi kostar det mer på nätter och på söndagar och tar 30-60 minuter. För hyrbil: Enterprises rent-a-car www.enterprise.es

Kollektivtrafik

Madrids metro består av 16 linjer som väl täcker staden och dess förorter. Metron är dessutom det effektivaste sättet att ta sig runt och går mellan 06:00 och 02:00 alla dagar. Bussnätet EMT består av ett hundratal linjer, bl a en användbar “cirkelrutt” (bussarna är märkta C). Bussar går mellan 06:00 och 23:30 alla dagar. Nattbusslinjer utgår från Plaza de Cibeles.

Arrival Guides Logo