Destination:

Madrid

Madrid

Det är möjligt att staden som aldrig sover har lugnat sig lite de senaste åren, men även om barerna stänger lite tidigare nuförtiden kan du fortfarande räkna med att hitta en festatmosfär hela tiden på alla tider under dagen. Och sedan, när du har fått nog med att umgås, kan du ta några dagar ute och njuta av den bästa milen av konst som finns i Europa.

Hitta resa

Madrid
Reseguiden logo
Real Madrid

Real Madrid är en professionell fotbollsklubb baserad i stadion Santiago Bernabeu i Madrid. Real Madrid anses vara en av de bästa fotbollsklubbarna i världen, och de har vunnit ett imponerande antal titlar, både i Spanien och utomlands. Stadion Santiago Bernabeu invigdes år 1947 och kan ta emot mer än 85 000 åskådare. European Cup-finaler har spelats tre gånger här.

Adress
Avenida de Concha Espina, 1
Flamenco

Madrid är en stad känd över hela världen för sina utmärkta Flamencoföreställningar, och den populära dansen kan ses i flera krogar och barer runt om i staden. Njut av en trerätters middag och efter middagen, dröm dig bort till den magiska showen. Flamenco är inte bara en dans utan också sången och musiken. Den har sitt ursprung i Andalusien och är mest känd för sång ackompanjerat av gitarr och komplexa tekniker av fotstampningar och handklappningar och användningen av kastanjetter. Det bästa stället att gå för Flamenco är "Corral de la Moreria". De är kända för sin Flamenco och serverar även en god middag.

Adress
Calle Morería, 17
Restaurante Santceloni

Underbar mat serveras hos Oscar Velasco, lärling till en av det katalanska kökets jättar, Santi Santamaria. Hans inflytande märks i rätter som räkravioli fyllda med karljohanssvamp.

Adress
Paseo de la Castellana 57, Madrid
Restaurante Botín

Restaurante Botín är en krog som verkligen lever upp till epitetet “klassiker”. Med snart 300 år på nacken ska detta vara världens bevisligen äldsta restaurang. Maten är klassiskt spansk, med exempelvis spanska stekar av lamm och spädgris.

Adress
Calle de los Cuchilleros 17, Madrid
El Rastro loppmarknad

El Rastro sägs vara den största loppmarknaden i Europa med cirka 3 500 bås som täcker de slingrande gatorna i Madrids äldsta bostadsområde. Kom ihåg att de verkliga fynden oftast ligger på en av sidogatorna och håll alltid ett öga på dina tillhörigheter, det är ett populärt område för ficktjuvar.

Adress
Plaza Mayor, Madrid
ABC Serrano

Avsluta shoppingturen på ABC Serrano i Salamanca, en galleria med åtta våningar: fyra av dem är dessutom tillägnade mode. Heta designers som Amaya Arzuaga blandas med Zara som har mer basinriktade plagg. Det finns även kaféer, krogar och gym.

Adress
Calle de Serrano 61, Madrid

Barajas - Flygplats

Madrids flygplats Barajas ligger drygt tio kilometer nordost om staden. Billigaste sättet att ta sig till Madrid är via metro, linje 8 går till Nuevos Ministerios. Restid 30 minuter. Med taxi kostar det mer på nätter och på söndagar och tar 30-60 minuter. För hyrbil: Enterprises rent-a-car www.enterprise.es

Adress
Avenida de la Hispanidad, Madrid

Kollektivtrafik

Madrids metro består av 16 linjer som väl täcker staden och dess förorter. Metron är dessutom det effektivaste sättet att ta sig runt och går mellan 06:00 och 02:00 alla dagar. Bussnätet EMT består av ett hundratal linjer, bl a en användbar “cirkelrutt” (bussarna är märkta C). Bussar går mellan 06:00 och 23:30 alla dagar. Nattbusslinjer utgår från Plaza de Cibeles.