Destination:

Thessaloniki

Lokal
temperatur

25°

Lokal
tid

11:34

Thessaloniki

Thessaloniki består av bysantinska kyrkor, romerska och muslimska byggnader, modern arkitektur, ett intensivt nattliv och otroligt vackra stränder. Greklands andra största stad blandar mer än 2 300 år av historia med allt som en modern europeisk stad har att erbjuda.

Hitta resa

Thessaloniki
Reseguiden logo
Vita Tornet
White Tower

Thessalonikis symbol är ett känt riktmärke bland invånare och turister. Vita tornet ligger vid havet och påminner om svunna tider. På 1800-talet var det ett fängelse, i dag är det ett konstmuseum och historiskt museum.

Ladadikakvarteret
Ladadika

Ladadika kallas området mellan gatorna Koudouriotou och Diamanti samt Hiou och Lemnou. Här finns många barer och restauranger samt ett museum med antika grekiska och bysantinska instrument (Museum of ancient Greek, Byzantine and Post-Byzantine Musical Instruments).

Palati
3 Ladadika Platia Morihovou Str, Thessaloniki

Mycket trevligt ställe där det varje kväll spelas grekisk livemusik och menyn innehåller grekiska specialiteter. Atmosfären är autentisk och servicen mycket bra. Glöm inte ouzo, den grekiska traditionella drycken.

Nea Diagonios
89 Plastira Nikolaou, Thessaloniki

Specialiteterna på denna krog är gyros, soutzoukakia och köttbullar och priserna passar även dem som försöker att äta till en låg budget. Den ligger en bit utanför stadens centrum.

Jumbo
8 Marinou Antipa, Pilea Thessaloniki

Jumbo är landets största leksaksbutik i Grekland och erbjuder inte endast leksaker utan även babysaker, säsongsbetonade produkter och hemartiklar.

One Salonica Outlet Mall
34 Koleti & 61 Giannitson, Thessaloniki

De erbjuder ca 60 butiker på One Salonica Outlet Mall. Enskilda resenärer, fashionistas, tonåringar och familjer kan få tillgång till de mest populära märkena när det kommer till mode, design, sport och livsstil till priser upp till 70 % lägre än marknaden.

Flygplats
Thessaloniki Airport, Thessaloniki

Macedonian airport i Mikra är Greklands näst största flygplats, och hit går flygningar från de flesta ställen i Europa och Balkanländerna. Det tar mellan 20 och 45 minuter från flygplatsen till stadens centrum beroende på hur mycket trafik det är. Du kan även ta dig till centrum med buss nr. 78 som går var 45:te minut. Bussturen tar ca 45 minuter.

Kollektivtrafik

Det är gångavstånd till de flesta ställen i stan, annars kan du ta bussen. Biljetter kan köpas antingen i kiosker eller i automater på bussen. Om du köper biljetten ombord på bussen kom ihåg att ha mynt och du kommer inte få någon växel tillbaka. Alla biljetter måste valideras och de gäller i 70 minuter. Olika typer av dagsbiljetter finns också.

Arrival Guides Logo