Destination:

Thessaloniki

Thessaloniki

Thessaloniki består av bysantinska kyrkor, romerska och muslimska byggnader, modern arkitektur, ett intensivt nattliv och otroligt vackra stränder. Greklands andra största stad blandar mer än 2 300 år av historia med allt som en modern europeisk stad har att erbjuda.

Hitta resa

Thessaloniki
Reseguiden logo
Vita Tornet

Thessalonikis symbol är ett känt riktmärke bland invånare och turister. Vita tornet ligger vid havet och påminner om svunna tider. På 1800-talet var det ett fängelse, i dag är det ett konstmuseum och historiskt museum.

Adress
White Tower
Ladadikakvarteret

Ladadika kallas området mellan gatorna Koudouriotou och Diamanti samt Hiou och Lemnou. Här finns många barer och restauranger samt ett museum med antika grekiska och bysantinska instrument (Museum of ancient Greek, Byzantine and Post-Byzantine Musical Instruments).

Adress
Ladadika
Palati

Mycket trevligt ställe där det varje kväll spelas grekisk livemusik och menyn innehåller grekiska specialiteter. Atmosfären är autentisk och servicen mycket bra. Glöm inte ouzo, den grekiska traditionella drycken.

Adress
3 Ladadika Platia Morihovou Str, Thessaloniki
Nea Diagonios

Specialiteterna på denna krog är gyros, soutzoukakia och köttbullar och priserna passar även dem som försöker att äta till en låg budget. Den ligger en bit utanför stadens centrum.

Adress
89 Plastira Nikolaou, Thessaloniki
Notos Galleries

Ett av de största varuhusen i Grekland. Här hittar du märkeskläder, skor och allt när det kommer till skönhet. Efter shopping koppla av på 7:e våningen med mat och kaffe.

Adress
24 Tsimiski & 31 Mitropoleos, Thessaloniki
Attica Department Stores

Attica är en annan stor och fashionabel varuhuset i Grekland. Kombinerar exklusiva internationella designers med populära grekiska varumärken. Du kan hitta en stor samling av mode, accessoarer och skönhet. Här kan du även få erbjudande upp till 50 %.

Adress
48-50 Tsimiski strreet, Thessaloniki

Flygplats

Macedonian airport i Mikra är Greklands näst största flygplats, och hit går flygningar från de flesta ställen i Europa och Balkanländerna. Det tar mellan 20 och 45 minuter från flygplatsen till stadens centrum beroende på hur mycket trafik det är. Du kan även ta dig till centrum med buss nr. 78 som går var 45:te minut. Bussturen tar ca 45 minuter.

Adress
Thessaloniki Airport, Thessaloniki