Destination:

Tirana

Tirana

Tirana är en blandning mellan Västeuropa och gamla Ryssland med ett stänk av Mellanöstern. Staden har nyligen lämnat sin problemfyllda historia bakom sig och träder nu fram som en östeuropeisk pärla. Befolkningen har nästan fördubblats de senaste åren och Tirana har återuppstått som en energisk, livfull och internationell stad som är värd att utforska.

Hitta resa

Tirana
Reseguiden logo
Skanderbegtorget

Detta torg är Tiranas sociala och kulturella centrum och en utmärkt plats om du vill titta på folk och få en inblick i det dagliga livet. Den kända ryttarstatyn står på den södra sidan av torget.

Adress
Sheshi Skenderbej, Tirana
Klocktornet

Tornet är en symbol för Tirana och är upplyst på natten. Du kan gå upp för trapporna för att få en fin utsikt över det livliga torget nedanför.

Adress
Kulla e Sahatit, Sheshi Skenderbej, Tirana
Era

Den här restaurangen, Era som betyder "vind", ligger i det populära området Blloku. Menyn innehåller rätter från det traditionella albanska köket samt några internationella alternativ.

Adress
Rr. "Papa Gjon Pali II", Vila 11, Tirana
Sofra e Ariut

Detta är ett bra val om du gillar natur och lugna omgivningar. Modern stil är här kombinerad med grön miljö och enastående service. Köket är i grunden albansk, med smak av det vilda.

Adress
Rr. Elbasanit Nd.54 H.1 Njësia Bashkiake Nr.2, Tirana

Flygplats

Flygplatsen Nend Tereza (Moder Theresa), även känd som Rinas Airport eller International Tirana Airport, ligger i Rinasi, 26 km nordväst om Tirana. Mellan klockan 06.00 och 18:00 går det en buss från flygplatsen till Nationalmuseum i centrum av Tirana. Den avgår varje timme och en enkel biljett kostar 250 leke. En taxi från flygplatsen till centrum tar ca 20-25 minuter och kostnaden bör ligga runt 2 500 leke. Var säker på att fastställa ett pris innan du stiger in i taxin.

Adress
Tirana International Airport

Taxi

Det finns taxistationer runt om i staden. Det finns ett fast pris för resor inom Tirana.