Gå till innehåll

Eurowings storsatsar och etablerar ny bas och sexton nya Europalinjer från Stockholm Arlanda

2021-09-16, kl. 11:11

Det tyska lågprisbolaget Eurowings fortsätter att satsa på den svenska marknaden och etablerar en ny bas på Stockholm Arlanda Airport inför sommarsäsongen 2022. Det Lufthansaägda flygbolaget utvecklar destinationsutbudet med sexton nya direktlinjer inom Europa.

Eurowings Airplane

Det tyska lågprisbolaget planerar att öppna en ny bas på Stockholm Arlanda i slutet av mars. Etableringen innebär att sexton nya Europa-destinationer, varav ett antal destinationer är nya för flygplatsen och kompletterar Arlandas övriga destinationsutbud.

- Eurowings fortsatta expansion i Sverige innebär en stor kapacitetsökning och komplement till våra flygplatsers befintliga utbud. Att nu även Eurowings väljer att etablera en bas på Arlanda är ett tydligt bevis på flygbolagets starka tro på utvecklingsmöjligheter på den största marknaden i Skandinavien och Stockholmregionens attraktivitet. Den förbättrade tillgängligheten är viktig för besöksnäringen i hela landet. Expansionen tyder också på att man kan förvänta sig ytterligare utveckling inom lågkostnadssegmentet på den svenska marknaden framöver. Vi har ett gott samarbete med Eurowings som vi med stor glädje ser fram emot att utveckla framöver, säger Charlotte Ljunggren, Direktör Marknad & Kommersiell Utveckling på Swedavia.

I dagsläget erbjuder Eurowings direkttrafik från Arlanda till Hamburg och Düsseldorf, före pandemin även till Köln, och från Göteborg Landvetter till Düsseldorf. Tidigare i år lanserade de en direktlinje från Malmö till Kosovos huvudstad Pristina. Från både Luleå och Kiruna har de lanserat en utrikeslinje till Stuttgart i december.

Eurowings blir det tredje flygbolaget inom kort tid att etablera en bas på Arlanda. I maj annonserade det irländska lågprisbolaget Ryanair att de planerar att öppna en bas med initialt två flygplan och ett tjugotal linjer till Europa samt inrikestrafik till Göteborg och Malmö. I juli meddelade One-World Alliance medlemmen Finnair att de placerar tre plan på Arlanda och storsatsar i Sverige med interkontinental trafik från Arlanda och stärker tillgängligheten till Asien och USA.

Planerade linjer S22 från Stockholm Arlanda Airport (ARN). Övriga destinationer annonseras senare: Barcelona, Rom, Mallorca, Nice, Köpenhamn, Malaga, Birmingham, Gdansk, Alicante, Pristina, Faro och Berlin.

Biljetter finns till försäljning här. Eurowings erbjuder en transferprodukt vilket innebär att du kan boka anslutningsflyg vidare från andra flygplatser de trafikerar och ta med bagaget hela vägen. Eurowings arbetar ständigt för förbättrat klimat- och miljöskydd och för att minska koldioxidutsläppen.