Gå till innehåll

Lakritsroten öppnar på Arlanda

2023-06-13, kl. 08:58

Det blir lakrits för alla smaker på Stockholm Arlanda Airport då butikskedjan Lakritsroten öppnar på den nya Marknadsplatsen i december. I sortimentet ryms allt från älskade lakritsklassiker till småskalig producerad konfektyr.

I höst öppnar den första delen av nya Marknadsplatsen på Terminal 5 på Arlanda och ett flertal butiker och restauranger slår upp sina portar. Lagom till jul är det sedan dags för andra etappen av Marknadsplatsen att öppna och då är Lakritsroten en av de nya aktörer som väljer att etablera sig på flygplatsen.

I den kommersiella strategin för Marknadsplatsen, som är Arlandas största kommersiella satsning någonsin, så har ett varierat utbud och en bred prisbild varit två viktiga aspekter. En nischad butik som erbjuder lakrits i form av klassiker till småskalig konfektyr passar väl in i mixen.

- Det har funnits en uttalad efterfrågan på mer nordiska, svenska och lokala varor på flygplatsen och en lakritsbutik har funnits på vår önskelista, säger Charlotte Ljunggren, direktör Marknad och försäljning, på Swedavia.

I den nya butiken kommer Lakritsroten att erbjuda resenärerna en värld full av lakrits och en modern butiksupplevelse med fokus på kvalitet, hantverk och extraordinär service från utbildade lakritsexperter. Det kommer finnas ett brett sortiment av lakrits för alla smaker med över 600 artiklar från drygt 70 olika varumärken.

Lakritsroten är Sveriges största butikskedja specialiserad på lakrits. I Lakritsrotens butiker erbjuds ett brett sortiment av lakrits för alla smaker. I sortimentet ryms allt från lakritsklassiker till småskalig konfektyr, matlagningsprodukter, litteratur, drycker och skönhet – allt med lakrits som gemensam nämnare.