Gå till innehåll

Norwegians nya direktlinje till Reykjavik populär bland resenärerna: ”Billigt och enkelt”

2018-03-26, kl. 19:03

I dag, 26 mars, invigdes Norwegians nya direktlinje mellan Stockholm och Reykjavik. Stämningen före avgång var på topp och det märks att destinationen är efterfrågad bland Arlandas resenärer:
− Det blir Elias andra gång på Island, säger Fatima Strand och förser sin treårige son med apelsinjuice från det uppdukade buffébordet vid gaten.

Läs mer om Reykjavik

Fatima och Johan Strand från Stockholm har en veckas semester på Island att se fram emot. Tillsammans med treårige sonen Elias ska de hyra bil och åka runt och upptäcka ön.

− Vi hoppas på bra väder och många coola sevärdheter, säger Fatima Strand.

Island som destination blir allt mer populär. Huvudstaden Reykjavik, som är känd för den pittoreska arkitekturen och närheten till fantastisk natur med flera varma källor, lockar många besökare från både Sverige och övriga världen.

En av dem är Mehdi Soussi från Sevilla i Spanien. Han är på väg till Reykjavik tillsammans med vännen Mohammed Rahmi som sedan fem år tillbaka är bosatt på Island.

Vilket är ditt bästa Islandstips?

− Ett besök vid Blå lagunen är såklart ett måste. Jag rekommenderar även att hoppa på en båt och cruisa runt ön.

De båda vännerna har bara positivt att säga om Norwegian – och de blev glatt överraskade när de hittade biljetter till Reykjavik för under femhundringen.

− Det är billigt och enkelt att flyga med Norwegian. Jag gillar särskilt deras ungdomsbiljetter för oss under 26 år, säger Mohammed Rahmi.

Norwegian kommer trafikera den nya linjen två gånger i veckan fram till oktober. Sedan tidigare flyger även WOW Air och Icelandair mellan Stockholm och Reykjavik.