Gå till innehåll

Smart start på sportlovet: fem tips som underlättar flygresan från Arlanda

2019-02-20, kl. 09:46

I sportlovstider ökar resandet när många passar på att flyga till svenska fjällen eller till skidorter utomlands. Här är fem smarta tips som sparar tid och gör din vistelse på flygplatsen så smidig och behaglig som möjligt. 

En skidåkare åker utför i snölandskap

1. Chatbot Swea

Följ ditt flyg och få notiser direkt i mobilen om detaljer ändras. Ställ även frågor du vill ha svar på om servicen på flygplatsen, som exempelvis ”Var finns det restauranger som serverar glutenfri mat?” Skicka ett meddelande via flygplatsens Facebook-sida eller i Messenger-appen (sök då fram till exempel ”Stockholm Arlanda Airport”). Du kan också klicka på Messenger-ikonen på flygplatsens webbplats. Swedavias chatbot Swea svarar direkt och dygnet runt.

2. Kom till flygplatsen i god tid

När det är många som ska ut och resa samtidigt är det bra att vara ute i god tid. Fråga ditt flygbolag vad de rekommenderar för just din resa. Det kan vara köer på vägen eller förseningar i kollektivtrafiken. Tänk också på att många resenärer har med sig skidor, vilket gör att incheckningen kan ta längre tid.

3. Checka in skidor

En av de vanligaste frågorna i sportlovstider är hur det går till att checka in skidorna. Svar hittar du i den här filmen: Så checkar du in dina skidor

4. Fäst bagagetagg

En annan vanlig fråga är hur bagagetaggen ska fästas på väskan vid självincheckning. Om du är osäker på hur det går till, kika på den här filmen: Så fäster du din bagagetagg

5. Väntetider i säkerhetskontrollen

Håll koll på den aktuella väntetiden i säkerhetskontrollen som visas på flygplatsens webbplats, i Swedavias app och på monitorer vid säkerhetskontrollerna. Du kan även ställa just den frågan till Swedavias chatbot (se ovan).

Här finns fler smarta tips.

Trevlig resa!