Gå till innehåll
Check out Arlanda

Nu har den första delen av Marknadsplatsen i Terminal 5 öppnat.

Personer med resväskor går och står i öppet område mellan affärer.
Personer med resväskor går och står i öppet område mellan affärer.
Personer med resväskor går och står i öppet område mellan affärer.
Människor med resväskor står och går i ett öppet område framför restauranger och butiker.

Något för alla

Marknadsplatsen är Arlandas största satsning någonsin på shopping, mat- och dryck. När allt står klart runt årsskiftet 2024/2025 kommer Marknadsplatsen erbjuda ett 40-tal nya restauranger och butiker på en yta som är cirka 11 000 kvadratmeter. Designen är präglad av det skandinaviska och bland annat träpaneler med mjuka former skapar en trivsam atmosfär.

Tanken är att Marknadsplatsen ska erbjuda något för alla, oavsett om det handlar om shopping eller mat. Vi vill erbjuda en bredd, både gällande utbud och pris. Utbudet kommer också förnyas och förändras över tid.

Vi är glada att vi nu har öppnat de första butikerna och restaurangerna, men det är mycket mer på gång! Vi hoppas ni håller ut bland byggplanken och att ni liksom vi ser framemot när hela Marknadsplatsen står klar.

Nyöppnade restauranger:

Nyöppnade butiker:

Utbudet på hela flygplatsen förnyas

Det inte bara på Marknadsplatsen i Terminal 5 det händer saker. Hela flygplatsen omfattas av den förnyelse av det kommersiella utbudet som pågår. Som resenär kan man redan idag ta det av flera nya koncept hos våra restauranger och butiker även i våra andra terminaler och i Sky City, och fler öppnar efter hand.

 

Läs mer här

A grupp av tre personer fikar och konverserar.
Köområde vid nya säkerhetskontrollen på Arlanda

Ny modern säkerhetskontroll

Nu har den nya säkerhetskontrollen i Terminal 5 öppnat. Ytorna är större, mer ändamålsenliga och har ny modern teknik. Med den nya kontrollen har Arlanda en av de modernaste säkerhetskontrollerna i Europa, exempelvis kan större elektronik såsom datorer och surfplattor lämnas kvar i väskan.

 

Läs mer här